5 W Questions For the Stories of Abraham’s Journey to a New Land and God’s Promise to Abraham


The stories of Abraham are some of the most beloved in the Bible. It’s important that your children begin hearing these stories and learning their truths. One of the best and most proficient ways of reviewing Bible stories with children is by asking the ever famous 5 “W” questions – who, what, when, where, why and how (for extra measure).

Here are 2 sets of questions that follow the 5 “W”s along with their answers for the stories of “Abraham’s Journey” and “God’s Promise to Abraham” found in Genesis 12 and 15. You can ask the questions or you could have a nice hand or finger puppet do the asking. Have fun!

Abraham

 

Questions for the story “Abraham Goes to a New Land”

1. What did God tell Abraham to do?

Answer: Go to a new land.

2. Who was Abraham supposed to leave?

Answer: His father and people.

3. Where was Abraham supposed to go?

Answer: To the land God would show him.

4. What kind of nation would God make Abraham – big or small?

Answer: Big.

5. How old was Abraham when He left home?

Answer: 75

6. Who went with Abraham to the new land?

Answer: His wife Sarah and his nephew Lot and his helpers and his animals.

7. What was the name of the new land that they were going to?

Answer: Canaan

Questions for the story “God’s Promise to Abraham”

1. Where did God ask Abraham to look at the stars?

Answer: Up in the sky.

2. How many children would be in Abraham’s family someday?

Answer: As many as there are stars in the sky. Too many to count.

3. What did God say he would give Sarah’s wife?

Answer: A son.

4. What name were Abraham and Sarah to call their son?

Answer: Isaac.

 

You may also like – Roaming Fingers –  A Story of A Childhood Sexual Molestation

 


by Kathy Vincent

What's Your Reaction?
Angry Angry
0
Angry
Confused Confused
0
Confused
Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
OMG OMG
0
OMG
Scary Scary
0
Scary
Lol Lol
0
Lol
Like Like
0
Like
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 W Questions For the Stories of Abraham’s Journey to a New Land and God’s Promise to Abraham

log in

Captcha!
Don't have an account?
sign up

reset password

Back to
log in

sign up

Captcha!
Back to
log in
Choose A Format
Personality quiz
Trivia quiz
Poll
Story
List
Meme
Video
Audio
Image